27 Nisan 2015

Merhaba!

Selamlar!

Planlarıma göre 1 haftadan uzun süreli ara vermemek suretiyle, film incelemeleri ve sinemayla ilgili listeler oluşturup paylaşacağım bloguma hoş geldiniz!

Amacım hem kendimce bir günlük tutmak, hem de -becerebilirsem- size izlemediğiniz bir film hakkında bilgi, izledikleriniz hakkında da farklı bir görüş açısı vermek. Bunu yaparken her filmi kendi türü içinde değerlendirme düşüncesindeyim. Yani bir romantik komedi filmi de, belli sanatsal güdülerle çekildiği belli olan bir film (onları Arthouse kategorisinde bulabilirsiniz) de 4/4 Film olarak nitelendirilebilir. Bu demek değildir ki bunlar denk filmler; bunlar sadece kendi türleri dahilinde benim çok beğendiğim filmler.

Değerlendirmemi 4 üzerinden yapacağım, tam puan iken (4/4 Film yani), en düşük puan olacak. B Filmler için ise bu yıldızların yerini B harfleri alacak. Burada en düşük puan iken (yarım yıldız yerine küçük b harfi), en yüksek puan olacak ve kesinlikle izlenmesini düşündüğüm B Filmler ve Gore içerikli olanlar bu puan altında, ÇerÇöp kategorisinde bulunacak. ÇerÇöp her ne kadar doğru tabir olmasa da, bu sinema için kullanılan "Trash" tabiri yerine gelebileceğini düşündüm.

Çok popüler filmlere yer vermeyi düşünmüyorum. Onlar hakkında her yerde okuyabilirsiniz; hatta onlar hakkında okumasanız da onları izleyeceksiniz nasıl olsa. Ben daha çok nostaljik yapımlarla, pek duyulmamış ya da hakettiği ilgiyi görmediğini düşündüğüm yapımlara yöneleceğim. Bunlarla beraber bir kaç dizi de eklemek düşüncelerim arasında.

Yazılarımı, Orijinal Ad - Yıl (varsa İngilizce Ad - Türkçe Ad) şeklinde başlıklandırıp, Anasayfa'da sadece Başlık, Künye, Puan, Poster, Alıntı ve Konu görünecek şekilde düzenleyeceğim. Böylece daha az yer ile verebileceğim maksimum bilgiyi verip, ötesini okumayı size bırakmış olacağım.

Listeler kısmına da, belli bir sayıda film ekleyebildikten sonra, o ay izlenmesini önerdiğim aylık film listeleriyle, bazı Top 5 - Top 10 listelerini ekleyeceğim. Rastgele film önerilerine ise herhangi bir sayfada arama butonu altında bulunan "Ne Seyretmeli?" kısmından ulaşabilirsiniz.

Eksik ya da hatalı gördüğünüz her konuda bana yazmaktan çekinmeyin. Aslında, genel olarak yazmaktan çekinmeyin.
Birlikteliğimizin uzun sürmesi dileğiyle, hoşçakalın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder